- Category ; Sparkling
- Type of wine ; Rosé / Sweet
- Varietal ; Monastrell (70%), Pinot Noir (30%)
- Region ; Cataluña, Spain
- Appellation ; Cava
- Producer ; Mas de Monistrol
- Alcohol Percentage ; 12%
- Vintage ; 2006
- Production method ; Following the traditional method of Cava making, light maceration of grapes with their skins to obtain a rosé base wine which, following a 15 month ageing process in our cellars, gives rise to this unique Cava.
- Tasting note ; Cool elegant pink colour. Full and intense mousse, fruity, clean aroma. Complex, long tasting flavour.
- Serving suggestions ; Excellent as an aperitif or with white fish.
- Serving temperature ; 6ºC
<日本語>
- 色・味わい ; ロゼスパークリング・やや甘口
- 品種 ; モナストレル(70%), ピノ・ノワール(30%)
- 生産国・地域 ; スペイン, カタルーニャ
- 生産者 ; マス デ モニストロル
- アルコール ; 12%
- ワイン名(生産年) ; マス・デ・モニストロル プレミアム・キュヴェ・カヴァ・ミレジメ ロゼ・ブリュット(2006)
- テイスティング ; 輝きのある美しい桜色。果実のいきいきとした風味が感じられます。野生の苺を思わせる味わいと、クリーミーな舌触りがあり、繊細な余韻が長く続きます。
- ワインと料理 ; 食前酒として、または白身魚
- 飲み頃/温度 ; 6ºC
【個人的な感想 ★★☆☆☆】
ふわっと軽い、インパクト弱い。
やわらかい甘みを感じる。
塩気のあるブルーチーズと相性良い。
クリーミーなチーズの味を消してしまう。