- Category ; Still wine
- Type of wine ; Red / Dry
- Varietal ; Nero d'Avola(60%), Perricone (40%)
- Region ; Sicily, Italy
- Appellation ; Sicilia IGT
- Producer ; Firriato
- Alcohol Percentage ; 15%
- Vintage ; NV
- Production method ; Fermentation temperature 26°-28°C. Period of fermentation 14 days. Production method: Traditional vinification in temperature-controlled fermenters followed by malolactic fermentation and maturation in French, American and Russian barriques for 10 months.
- Tasting note ; cherry, husk walnut, wild fruit, vanilla and tabacco Flavor: ripefruit, fragrant, propotional with persistent tannin, sweet and delicate.
- Serving suggestions ; Game, Roasted meat, Braised and stewed meat, Hard cheese.
- Serving temperature ; 16-18ºC
<日本語>
- 色・味わい ; 赤・辛重口
- 品種 ; ネロ・ダヴォラ(60%)、ペリコーネ(40%)
- 生産国・地域 ; イタリア、シチリア
- 生産者 ; フィリアート
- アルコール ; 15%
- ワイン名(生産年) ; フィリアート・リベカ シチリアIGT(NV)
- テイスティング ; プラム、チェリー、ブラックベリー、 そしてスパイス、さらにはダーク・チョコレートの こってりとした香り。南の太陽をたっぷりと浴びた、 厚みのある果実の湧き出るような果実味の凝縮感と、 温かくデリケートなタンニンが素晴らしいバランス。
- ワインと料理 ; 赤身肉のロースト、シチュー、重めのチーズなど。
- 飲み頃/温度 ; 16-18ºC