under $20 (Oct2012)
- Category ; Still wine
- Type of wine ; Red / Dry
- Varietal ; Pinot Noir(100%)
- Region ; California, USA
- Appellation ; Carneros
- Producer ; Sean Minor
- Alcohol Percentage ; 14.5%
- Vintage ; 2009
- Production method ; The fruit is cold-soaked for 3 days prior to initiating fermentation. Once fermentation begins, each tank is punched down two to three times per day to maintain consistent contact between the must and pommace throughout fermentation. Once the wine is fermented dry it is racked to barrels for completion of malo-lactic fermentation. The wine is aged 9 months in 100% French oak of which 15% is new.
- Tasting note ; The Carneros Pinot Noir is medium-bodied with cherry, strawberry and plum; surrounded by light toast flavors. On entry, the wine displays blue fruit characters that are balanced with spicy and earthy notes that frame the mid-palate. The vanilla and toast integrates well with the silky round tannins on the lengthy finish.
- Serving suggestions ; salmon, pork or lighter beef dishes, as well as with grilled chicken or turkey.
- Serving temperature ; 16ºC
<日本語>
- 色・味わい ; 赤・辛中重口
- 品種 ; ピノノワール(100%)
- 生産国・地域 ; アメリカ、カリフォルニア
- 生産者 ;ショーンマイナー
- アルコール ; 14.5%
- ワイン名(生産年) ; ショーンマイナー フォーベアーズ ピノノワール カネロス(2009)
- テイスティング ; ミディアムボディ。チェリー、ストロベリー、プラムが軽やかな樽の香りにつつまれている。スパイスや土の香りがバランスよく骨格をなしている。バニラと樽の素晴らしい香りと柔らかなタンニンが余韻を残す。
- ワインと料理 ; サーモン、ポークや軽い牛肉料理、グリルチキン、ターキーなど。
- 飲み頃/温度 ; 16ºC
世界のピノノワール
Pinot Noir from around the world