- Category ; Still Wine
- Type of wine ; White / Dry
- Varietal ; Pecorino(100%)
- Region ; Abruzzi, Italy
- Appellation ; Terre di Chieti IGT
- Producer ; Farnese
- Alcohol Percentage ; 13%
- Vintage ; 2010
- Production method ; Macerated on the skins for 12 hours for greater depth, 20% barrique-fermented (with partial malolactic) and barrique-aged 6-7 months
- Tasting note ; Lively straw yellow in color with verdant hues, delightful balsamic notes and aromas of apples and pears on the nose; excellent body, intensity and persistence, ideal balance of mellowness and freshness.
- Serving suggestions ; sturdy first courses, white meat, cheese, soups, roast fish
- Serving temperature ; 10-12ºC
<日本語>
- 色・味わい ; 白・辛口
- 品種 ; ペコリーノ(100%)
- 生産国・地域 ; イタリア, アブルッツォ
- 生産者 ; ファルネーゼ
- アルコール ; 13%
- ワイン名(生産年) ; カサーレ・ヴェッキオ ペコリーノ ファルネーゼ (2010)
- テイスティング ; 照りのある黄金色。トロピカルフルーツや柑橘類にミネラルやハーブが溶け込 んだやや複雑な香り。口に含むと驚くほど厚みのある味わいで、しっかりとした酸も感じられ、最初から最後まで一貫してバランスの良さが続きます。そして果実の甘さの香る余韻が心地良い。
- ワインと料理 ; 前菜、白身魚、チーズ、スープなど
- 飲み頃/温度 ; 10-12ºC
【個人的な感想 ★★☆☆☆】
強すぎない酸、まろやかさあり。個性は弱い、食事と共に飲みやすい。