Cono Sur http://www.conosur.com/
Under $10 (Sep2012)
- Category ; Still wine
- Type of wine ; Red / Dry
- Varietal ; Cabernet Sauvignon(65%), Carmenere(30%), Malbec(2%), Syrah(3%)
- Region ; Central Valley, Chile
- Appellation ; Colchagua Valley
- Producer ; Cono Sur
- Alcohol Percentage ; 13.5%
- Vintage ; 2010
- Production method ; 70% in french oak barrels, 30% in stainless steel tanks during 10 months.
- Tasting note ; The wine's color is an intense reddish purple and it displays aromas of strawberries, whild berries and plums. It is very expressive and fruity in the nose and concentrated in the mouth. Red and black fruits combine with a soft, underlying toasted oak flavor with soft tannins to create a beautiful wine. (*http://www.conosur.com/wp3/wp-content/uploads/2008/02/organic_cabernet_sauvignon_carmenere_2010_english.pdf)
- Serving suggestions ; all kinds of red meats, pâté, lamb and game included. It’s also a great choice to serve next to stews, casseroles, and legumes.
- Serving temperature ; 17ºC
- Awards ; Japan Wine Challenge (2011) Bronze
<日本語>
- 色・味わい ; 赤・辛重口
- 品種 ; カベルネソーヴィニヨン(65%)、カルメネール(30%)、マルベック(2%)、シラー(3%)
- 生産国・地域 ; チリ、コルチャグアヴァレー
- 生産者 ; コノスル
- アルコール ; 13.5%
- ワイン名(生産年) ; コノスル・オーガニック・カベルネ・ソーヴィニヨン・カルメネール(2010)
- テイスティング ; カラーは濃く、少し青みがかっており香りはスパスシー。熟した果実の甘みを伴うタンニンがやさしく、アフターにはフルーティさが残ります。
- ワインと料理 ; ヒレステーキ、鴨のロースト、すき焼きなど。
- 飲み頃/温度 ; 17ºC
世界のカベルネソーヴィニョン
Cabernet Sauvignon from around the world