- Category ; Still Wine
- Type of wine ; Red / Dry
- Varietal ; Nebbiolo(100%)
- Region ; Piedmont, Italy
- Appellation ; Barolo D.O.C.G.
- Producer ; Franco Serra
- Alcohol Percentage ; 13.5%
- Vintage ; 2005
- Tasting note ; Black pepper nose with dried fruit aromas. Medium bodied with a lively mouth feel. Cherry, raisin and plum flavors. This wine has a long finish with a bit of spice on the end.
- Serving suggestions ; Goes well with red meat and aged cheeses.
- Serving temperature ; 15-16ºC
<日本語>
- 色・味わい ; 赤・辛重口
- 品種 ; ネッピオーレ(100%)
- 生産国・地域 ; イタリア, ピエモンテ
- 生産者 ; フランコ・セッラ
- アルコール ; 13.5%
- ワイン名(生産年) ; フランコ・セッラ バローロ (2005)
- テイスティング ; 薔薇やスミレのような複雑な香りに、なんともいえない色合い、 そしてタンニンもなめらかで、柔らかな酸味が持続。
- ワインと料理 ; 牛肉料理、チーズなど
- 飲み頃/温度 ; 15-16ºC