Ben Potts http://www.benpottswines.com.au/site/DefaultSite/filesystem/documents/BPW_TN_SHIRAZ2006_web.pdf
- Category ; Still wine
- Type of wine ; Red / Dry
- Varietal ; Shiraz(100%)
- Region ; Langhorne Creek SA, Australia
- Producer ; Ben Potts
- Alcohol Percentage ; 15%
- Vintage ; 2006
- Production method ; Ferment continued over a 7day period in small open top fermenters. Wine is hand plunged 2-3 times per day. Towards the end of ferment wine is drained, pressed and racked to oak. 22 months maturation occurred in a mixture of both old and new French
- Tasting note ; deep red-purple in colour.Nose - Intense dark berry fruits and earthy overtones with balanced spice oak nuances.Palate - The palate is full bodied, intensely concentrated, rich, ripe and well balanced, fine grained dusty tannins and excellent persistence.
- Drinking window ; Drink between 2012-2020
- Serving temperature ; 17ºC
<日本語>
- 色・味わい ; 赤・辛重口
- 品種 ; シラーズ(100%)
- 生産国・地域 ;オーストラリア、南オーストラリア、ラングホーン クリーク
- 生産者 ; ベンポッツ
- アルコール ; 15%
- ワイン名(生産年) ; ベンポッツ フィドルズ ブロック シラーズ(2006)
- テイスティング ; 深い赤紫色。バランスのよいオークのニュアンスが強烈なダークベリーと土の香りを調和させている。フルボディで濃く、豊か。きめ細かいタンニンが余韻を残す。
- 飲み頃/温度 ; 2012-2020頃 / 17ºC